Gilbert Gooijers

Managing Director CM.com


Technologische innovatie 

Gilbert Gooijers is samen met Jeroen van Glabbeek oprichter en eigenaar van CM.com in Breda. In 1999 bouwden zij op 20-jarige leeftijd hun bedrijf op rond het product SMS. Inmiddels hebben ze ruim 300 man personeel, 10 kantoren wereldwijd en een jaaromzet van 90 miljoen. 
Ook biedt CM inmiddels een scala aan innovatieve producten op het gebied van mobiele communicatie, identificatie en betalingen. Gilbert’s visie op pionieren, management en technologische innovatie weet succesvolle bedrijven keer op keer te inspireren en te motiveren.
 

Management maar dan anders

De unieke managementformule van CM vormt de basis van het succes. Bij CM kennen ze geen hiërarchie. “Bij CM gaat het erom dat je doet wat je leuk vindt, doet waar je goed in bent en dat je iets bijdraagt. Voor het bedrijf, en de maatschappij en jezelf. Dat betekent dat medewerkers ook veel vrijheid krijgen in het nemen van initiatief en het kiezen van een richting. We hebben alleen medewerkers die beter in hun ding zijn dan wij. Het zijn uitblinkers van wie we iets kunnen leren. Ze delen in onze verantwoordelijkheid. We hebben CM samen opgebouwd en blijven investeren in innovatie en ontwikkeling van medewerkers.”

“Wil je als bedrijf overleven dan moeten je mensen weten wat API’s zijn, het belang van platforms, experience design, Living services, singularity, OTT. Gilbert legt in colleges vaak uit hoe je af kunt komen van ego’s binnen je bedrijf en wat het belang is van een organische organisatiestructuur. Zijn eigen bedrijf CM.com is hiervan het levende bewijs.”