Blockchain in uw organisatie toepassen

Geregeld verschijnen er in de media berichten over blockchain. U heeft het ongetwijfeld al eens voorbij zien komen. Maar wat is blockchain nu precies? Business Awards Baronie van Breda duikt er dieper in en vertelt u er in deze blog meer informatie over. 

Hoe regelt u geldzaken wanneer u met meerdere personen bent? Gaat u na een lunch, diner of familie-uitje bij iedereen afzonderlijk langs om geld te innen? Of maakt u gebruik van een digitaal betaalverzoek, bijvoorbeeld via uw bank of met de app Tikkie? Een digitaal betaalverzoek is hartstikke makkelijk. Waarom zou u dit alleen in privésituaties gebruiken, en niet in het bedrijfsleven?
 

Gemeenschappelijk digitaal grootboek

Maak kennis met blockchain. Blockchain is een technologie die (waarde)transacties tussen twee of meer personen toetst én vastlegt. Blockchain is een gemeenschappelijk digitaal grootboek en alle gerelateerde bedrijven met elkaar in verbinding. Er is niet één eigenaar en de boekhouding is voor iedereen inzichtelijk. Blockchain wordt door een onafhankelijk partij in de gaten gehouden, zodat het niet mogelijk is om transacties te manipuleren. Op deze manier is iedere overdracht veilig en zeker. 
 

Ontdek de voordelen van blockchain

Blockchain biedt organisaties tal van voordelen. Alle transacties worden permanent opgeslagen in een gedeeld grootboek. Deze is voor iedereen toegankelijk. Handig, om een product te traceren tot aan de oorspronkelijke staat. Blockchain is een waterdicht systeem en met name in de massaproductie wordt blockchain gebruikt om producten te identificeren en te registreren voor verschillende partijen. Wilt u meer informatie over blockchain? Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u meer informatie.
 

Blockchain en Business Awards Baronie van Breda

Business Awards Baronie van Breda 2019 draait om technologische innovatie en digitale ontwikkelingen. Organisaties uit de Baronie van Breda konden zich tot en met 15 december 2018 kandidaat stellen om mee te dingen naar de felbegeerde Business Award. Deze award wordt uitgereikt tijdens de regionale awardshow op dinsdag 26 maart 2019. Eén van de onderdelen van technologische innovatie en digitale ontwikkelingen is blockchain.