Martin van Dijke

Directeur en aandeelhouder Van Oers Accountancy & Advies


Strategie vanuit de mens

“Mijn uitdaging is om bedrijven beter en sterker te maken door met ondernemers te sparren, hen te helpen zaken in gang te zetten, te innoveren. Mijn interesse ligt naast accountancy op het terrein van organisatie van de onderneming en dan met name de strategie.

Strategie vanuit de mens, gaat verder dan het beoordelen van cijfers als accountant. Het gaat dan onder andere om: wat zijn de doelen, op welke manier kunnen die gehaald worden, welke beperkingen moeten worden weggenomen (bijv. op het vlak van financiering en juridische structuur), welke (hulp)middelen zijn er, hoe ziet het stappenplan eruit etc. Ik help graag de klanten in het totale proces. 

In mijn eigen klantenportefeuille, als directievoorzitter en als lid van de commissie strategie binnen Van Oers liggen mooie uitdagingen. Daarnaast ben ik actief als voorzitter van het Europees bestuur van Leading Edge Alliance, een internationaal accountancynetwerk. De daar opgedane kennis deel ik graag met mijn relaties.”   


Schaken. Dat was de grote hobby van Martin van Dijke op jonge leeftijd. Een strategisch denkspel dat hij, naast mountainbiken, nog steeds graag beoefent. De directievoorzitter van Van Oers helpt zijn relaties door als accountant altijd drie zetten vooruit te denken. Strategisch meedenken, dat is Martins kracht.

Martins accountancyachtergrond bestaat uit de Post Doctorale Register Accountancy opleiding aan de KUB in Tilburg (1992) en Post Doctorale Milieu Accountancy opleiding aan de Universiteit van Amsterdam (1994).